Low-code appjes geen makkie

22-10-2019 – Bas de Jong, Young Professional OutSystems bij Motion10.

Het Low-code platform OutSystems is bij uitstek geschikt voor de snelle ontwikkeling van mobiele applicaties. Maar met OutSystems kun je nog veel meer. Eén van de belangrijke toepassingen van OutSystems is legacy ERP-systemen gedeeltelijk of geheel te vervangen, of om met behulp van OutSystems een geïntegreerd dataplatform op te zetten. 

Appjes zijn ook belangrijk 

In het OutSystems Low-code platform ligt een duidelijke focus op het maken van mobiele- en desktop applicaties. Hiermee kunnen de werkzaamheden van de medewerkers ondersteund worden door het laagdrempelig digitaliseren van de dagelijkse bedrijfsprocessen.  

Er zijn eindeloze mogelijkheden beschikbaar om gepersonaliseerde applicaties te ontwerpen en het is goed mogelijk om hierbij de persoonlijke wensen van de eindgebruikers mee te nemen. Denk aan een monteur die dagelijks onderweg is en in een OutSystems applicatie direct klanteninformatie op kan halen, de details kan bekijken van de huidige opdracht en in dezelfde applicatie ook direct de resultaten van de werkzaamheden kan invoeren.  

Vervolgens gaat een medewerker van de back-office met de nieuwe opdrachten aan de slag. Ook deze medewerker heeft een eigen portaal waar de wensen van de back-office in voorkomen. Met behulp van het OutSystems Low-code platform kan de basis voor deze systemen binnen twee weken al klaarstaan. 

Maar de echte toegevoegde waarde van een app zit hem natuurlijk in de integratie met onderliggende systemen, en continue verbetering op basis van feedback van gebruikers. Een belangrijk voordeel van OutSystems is het relatieve gemak waarmee je applicaties en integraties kunt beheren en wijzigen: dat scheelt veel tijd en geld.

Maatwerk ERP opsplitsen voor hogere wendbaarheid en lagere kosten 

Naast applicaties kan OutSystems ook ingezet worden voor andere doeleinden. Tegenwoordig zijn veel bedrijven afhankelijk van een groot ERPsysteem waar vele maatwerkoplossingen in zijn verwerkt. Hierdoor is het vaak erg lastig om updates te doen zonder dat er meerwerk benodigd is om eventuele problemen op te lossen.  

Deze problemen worden vaak veroorzaakt door een custom functionaliteit. Binnen OutSystems is het mogelijk om het platform in te zetten als maatwerklaag en dit bovenop je ERP applicatie te implementeren. Hierdoor behoud je de standaardfunctionaliteit van je ERP en kun je deze goedkoper beheren, updaten en de standaardfunctionaliteit zo veel mogelijk benutten.  

Alle maatwerk is in OutSystems te creëren door middel van standaard buildingblocks, waardoor het eenvoudiger wordt om inzichtelijk te krijgen hoe de logica van bepaalde processen in elkaar zit. Daarnaast kan er door middel van een vaste datalaag met connectors verbinding worden gemaakt met het ERP. Hierdoor kunnen de systemen vrijwel onafhankelijk van elkaar van updates en functionaliteit worden voorzien. 

Laat Outsystems jouw systemen integeren 

Door de jarenlange ervaring van Motion10 met integratiekennen wij ook voor het relatief nieuwe OutSystems Platform talloze mogelijkheden om systemen met elkaar te laten integreren. Onze kennis van onder andere BizTalk en het Azure platform heeft ons in staat gesteld om expertise te verkrijgen over de integratiemogelijkheden van OutSystems 

Zo is het onder andere mogelijk om data van verschillende systemen uit te lezen, te combineren, te verwerken of zelfs OutSystems in te zetten als een centrale database waar andere systemen hun data uithalen. Denk hierbij onder andere aan de standaardintegraties met SAP, REST en SOAP api’s, maar ook maatwerk connectors 

Daarnaast is er ook nog een integratiemogelijkheid om een dataplatform te koppelen. Hierdoor kunnen de gegevens die worden verzameld in de gedigitaliseerde processen worden weergegeven in een PowerBI Dashboard. Hierdoor word je in staat gesteld om controle te houden en historische gegevens te analyseren. 

Meer informatie en inzichten? 

Er kan vaak meer dan je denkt! Wil je door Motion10 geïnspireerd worden over de mogelijkheden van het OutSystems platform voor jouw specifieke behoefte?  

  • Neem contact met ons op voor meer informatie.