Om uw digitale transformatie optimaal te ondersteunen wilt u ongetwijfeld uw citizen developers faciliteren om snel zelf eenvoudige apps in elkaar te knutselen. U wilt tegelijkertijd echter met name de slagkracht van uw IT-afdeling vergroten, en developers in uw team in staat stellen de time-to-market van hun oplossingen dramatisch te verhogen. Mendix en OutSystems leggen hierin de nadruk op verschillende zaken.

Als u de eindgebruikers en citizen developers in uw organisatie zoveel mogelijk hands-on wilt betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe Apps, is Mendix wellicht een betere keuze voor u. Als u met name de slagkracht van de IT-afdeling wilt vergroten, en de versnelde digitale transformatie beheersbaar wilt houden, is OutSystems volgens ons de beste optie.

OutSystems biedt de mogelijkheid om visueel te coderen, met toevoeging van flexibel aan te passen .Net code. Dit komt de universele toepasbaarheid, adoptie en beheersbaarheid op de lange termijn ten bate. Sommige organisaties denken er op dit moment over na om ook legacy applicaties op termijn te gaan vervangen met Low Code. Ook in dat geval is OutSystems de beste keuze, vanwege onder andere de redenen die u hieronder leest.

Visueel en universeel coderen

In OutSystems kunnen developers net zo visueel coderen als in Visual Studio, en tegelijkertijd net zo flexibel, gedetailleerd en universeel toepasbaar coderen als met .Net. OutSystems genereert namelijk automatisch .Net code. Dit alles helpt om de productiviteit van uw ontwikkelaars sterk te verhogen. Zo kan uw IT-afdeling met minder mensen aan meer vraag voldoen.

OutSystems biedt een veel bredere mogelijkheid voor het incorporeren van en koppelen met externe oplossingen dan Mendix. Er is een groot arsenal aan .Net componenten beschikbaar en er is de mogelijkheid tot het zelf bouwen van oplossingen in Visual Studio. De mogelijkheden die Mendix geeft voor custom plugins beperken zich tot Java. ​Met OutSystems heeft u de beschikking over de OutSystems Integration Studio, die onder andere de .Net koppeling met Visual Studio mogelijk maakt.

Dat betekent dat uw developers met OutSystems net zo visueel en gemakkelijk kunnen coderen als met Visual Studio. En dat de code die op de achtergrond van uw Apps en toepassingen draait, universeler toepasbaar is – net zo universeel als .Net. Deze universaliteit zorgt er ten slotte voor dat u in mindere mate te maken zult hebben met vendor lock-in.

Flexibiliteit ten bate van beheersbaarheid en adoptie

OutSystems is beter in staat om out of the box oplossingen te ondersteunen en biedt meer uitgebreide mogelijkheden om UX aan te passen door middel van het inladen van bestaande css en deze naadloos binnen bestaande omgevingen te integreren.

Het feit dat je uiteindelijk handmatig code en UX kunt aanpassen zorgt ervoor dat gebruiksvriendelijkheid van te ontwikkelen apps beter te managen is. We weten daarnaast dat een herkenbare opmaak en op de gebruiker aangepaste User Experience significant kunnen bijdragen aan adoptie. Mensen vertrouwen eerder een interface die een gevoel van herkenning oproept.

Ten slotte zorgt de flexibiliteit van OutSystems ervoor dat de beheersbaarheid van applicaties en het gehele applicatielandschap hoger is. Met name als in de architectuur een centrale integratielaag aanwezig is en koppelingen flexibel middels API’s opgezet zijn, kun je met OutSystems gemakkelijk losse applicaties updaten en verbeteren. Deze flexibiliteit zorgt daarmee ook voor kostenbeheersing op de lange termijn.